Connect with us

Genel

ÇEDES Projesi Kapsamında Ünye Fen Lisesi’nde Mevlit Kandili Etkinliği Tartışma Yarattı

ÇEDES Projesi kapsamında Ünye Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen Mevlit Kandili etkinliği, katılımcılar arasında çeşitli tartışmalara yol açtı. Etkinliğin detayları ve etki alanları hakkında bilgi edinin.

ÇEDES Projesi Kapsamında Okul Etkinlikleri

ÇEDES Projesi Kapsamında Okul Etkinlikleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES projesi çerçevesinde okulları cemaatlere teslim etme çabaları, ülke genelinde tartışmalara yol açmaya devam ediyor. Bakanlık, bu eleştirilere rağmen uygulamayı sürdürmekte kararlı görünüyor. Son olarak Ordu’nun Ünye İlçesi’nde bulunan Ünye Fen Lisesi’nde 19 Eylül tarihinde düzenlenen ‘Mevlit Kandili etkinliği’ ise büyük bir tepkiyle karşılandı.

Birgün gazetesinden Onur Durmuş’un haberine göre, etkinlik öncesinde veliler ve öğrenciler bilgilendirilmeden gerçekleştirilen bu konferansa, okul idaresi tarafından dersteki öğretmenlere mesaj gönderilerek 3 sınıftaki öğrencilerin konferans salonuna inmeleri talimatı verildi. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

ÇEDES Projesi Kapsamında Ünye Fen Lisesi'nde Mevlit Kandili Etkinliği Tartışma Yarattı

  • “Mevlit Kandili ve Peygamberimizin doğum haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet’in düzenlediği program konferans salonumuzda 10.00’da başlayacaktır.”
  • “9E, 10A ve 11A sınıfları ders öğretmenleriyle birlikte konferans salonuna gelmeleri rica olunur.”
  • “Ayrıca müsait olan öğretmenlerimiz de programa katılabilirler.”

Etkinliğe katılmayı reddeden bir öğretmen, o gün sınav yaptığını belirtirken, diğer iki sınıfın öğrencileri belirlenen saatte konferans salonuna götürüldü.

KONFERANS SUNUMU ŞALVAR VE TAKKE İLE YAPILDI

Diyanet tarafından düzenlendiği açıklanan konferansın sunumunu, Ünye Müftülüğü’nde görevli Ekrem Efil isimli bir vaiz üstlendi. Bu etkinliğe veliler, haber verilmeden düzenlendiği için okul müdürü Semra Gerçeker’i arayarak tepki gösterdi. Müdür Gerçeker, “Bu etkinlikte izin almadık ama bundan sonrakilerde alırız” şeklinde kendini savundu.

Bir veli, Gerçeker’e “Bu etkinlikten Ünye Milli Eğitim’in haberi var mı?” diye sorduğunda, müdürün “Herhangi bir yazışma gerçekleştirmedik” yanıtını verdiği öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KONFERANSTAN HABERSİZ

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Benim bu etkinlikten haberim yok. Bir araştırıp size döneceğim” dedi, ancak daha sonraki görüşmesinde sorulara yanıt vermekten kaçındı. Ünye Fen Lisesi Müdürü Semra Gerçeker ise etkinlikle ilgili detay vermek istemedi.

“DALGINLIĞINA GELDİ, TAKKEYİ ÇIKARMAYI UNUTTU”

Ünye Müftülüğü’ndeki bir şube müdürü, etkinliğin Diyanet’in resmi yazışmaları çerçevesinde düzenlendiğini belirterek, “Vaizimiz Ekrem Efil, okula giderken şalvar ve takkeyle gitmiş. Sanırım orada bir dalgınlığı oldu ve takkeyi çıkarmayı unuttu” şeklinde açıklama yaptı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir