Connect with us

Spor Sağlık

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokol İmza Töreni

İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi Protokol İmza Töreni, genç sporcuların geleceği için önemli bir adım. Eğitimin ve sporun birleştiği bu özel günde, protokol imzalarıyla yeni bir döneme merhaba diyoruz. Detaylar için tıklayın!

Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi protokolü imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Zeytinburnu Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, genç sporcular ve birçok davetli katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türk basketbolunun geleceği açısından son derece önemli bir protokolün gerçekleştirildiğini vurguladı. Gençleri basketbola kazandırmanın ve sporun temellerini güçlendirmenin önemine dikkat çeken Türkoğlu, “Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışını 29 Eylül’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanındaki kulüplerimize, bu tesisin imkanlarıyla sporcu yetiştireceğiz, yönetici ve maddi kaynak sağlayacağız. Bugün de İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi’nin protokol imzasını atacağız. Bu, devrim niteliğinde bir projenin temeli. Projede emeği geçen herkese, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ederim. İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi, ‘Basketbol bir spor değil, aynı zamanda eğitim ve karakter gelişimi’ dediğimiz vizyonumuzu ortaya koymaktadır. Bu okul, kurulu olduğu 1200 metrekare alandaki modern donanımıyla, 200 öğrenciye hizmet verecek. Bu vesileyle İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi’nin hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Tören, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun birlikte fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İstanbul TBF Basketbol Lisesi Hakkında

İstanbul TBF Basketbol Lisesi, sporun temele yayılmasını sağlamak, yetenekli öğrencileri keşfetmek ve bilinçli, elit sporcular yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bu okul, basketbol branşında uzmanlaşarak uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek nitelikte sporcular yetiştirmeyi hedeflemektedir.

1200 metrekarelik geniş bir alanda inşa edilen İstanbul TBF Basketbol Lisesi, 8 dersliği ve sunduğu kapsamlı eğitim olanaklarıyla yaklaşık 200 öğrenciye eğitim hizmeti sunacak. Tesis, spor ve akademik başarıyı bir arada destekleyen bir öğrenim ortamı sağlamayı amaçlıyor. Öğrencilerin, tesis imkanlarına erişimini mümkün kılmak ve sporun her alanında gelişmelerine olanak tanımak için özel programlar ve eğitim yöntemleri geliştirilecektir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir