Connect with us

Genel

Tunceli’nin Kahraman Başsavcısı Murat Uzun Anıldı

Tunceli’nin kahraman başsavcısı Murat Uzun, adalet mücadelesi ve cesaretiyle anılıyor. Onun yaşamı, hukuk ve insan hakları konusundaki kararlılığı ile ilham veriyor. Bu yazıda, Murat Uzun’un mirasını keşfedin.

Tunceli’nin Kahraman Başsavcısı Anıldı

Tunceli'nin Kahraman Başsavcısı Anıldı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev yaparken 2012 yılında teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, şehadetinin 12. yılında unutulmadı. Anma programı, Samsun’un İlkadım ilçesi Yukarı Avdan Mahallesi’ndeki mezarı başında gerçekleştirildi.

Programa, başta Samsun Valisi Orhan Tavlı olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve birçok protokol üyesi katıldı. Şehidin kabrine karanfiller bırakılarak, onun aziz hatırası bir kez daha yaşatıldı.

Tunceli'nin Kahraman Başsavcısı Murat Uzun Anıldı

İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua edildi. Anma etkinliğine katılanlar, Murat Uzun’un kahramanlığını ve fedakarlığını bir kez daha yâd etti.

Tunceli'nin Kahraman Başsavcısı Murat Uzun Anıldı

Törene ayrıca, şehidin babası Hamit Uzun, eşi Cihan Uzun, çocukları Hakan Murat ve Emir Kaan, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, hakimler ve savcılar da katılım gösterdi.

Tunceli'nin Kahraman Başsavcısı Murat Uzun Anıldı

  • Şehit Başsavcı Murat Uzun’un anısına düzenlenen etkinlikte, katılımcılar bir araya geldi.
  • Programda duygusal anlar yaşandı, katılımcılar dualar ederek şehidin ruhuna saygı duruşunda bulundu.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir