Connect with us

Kültür Sanat Eğlence

İHH ve Kuveytli Kuruluş Sudan’a 150 Konteyner İnsani Yardım Gönderdi

İHH ve Kuveytli kuruluş, Sudan’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 150 konteyner insani yardım gönderdi. Bu önemli yardım çalışması, bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İHH ve Kuveytli Kuruluş Sudan’a İnsani Yardım Gönderdi

İHH ve Kuveytli Kuruluş Sudan'a İnsani Yardım Gönderdi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Kuveytli yardım kuruluşu Kuwait Society for Relief (KSR), Sudan’daki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla 150 konteynerlik insani yardım gemisi gönderdi. Barınma, gıda ve hijyen malzemeleri ile dolu olan bu gemi, Mersin Limanı’ndan yola çıkarak Sudan’a ulaşmayı hedefliyor.

İHH ve Kuveytli Kuruluş Sudan'a 150 Konteyner İnsani Yardım Gönderdi

Geminin gönderilmesi öncesinde düzenlenen tören, iki kuruluş arasında gerçekleşen iş birliğinin önemini vurguladı. Törende konuşan KSR Genel Müdürü Abdülaziz el Abyed, “Öncelikle din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yardımlarımızın devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bu yardımlar, İHH işbirliğiyle oluşturulmuştur. Burada hem devletimizin hem de halkımızın bu organizasyona desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine, Sudan hükümetine ve İHH’ya da bu geminin Türkiye’den kalkması konusundaki destekleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İHH ve Kuveytli Kuruluş Sudan'a 150 Konteyner İnsani Yardım Gönderdi

İHH Genel Başkan Yardımcısı Emre Kaya ise, “Hamdolsun, bugün hep birlikte bir geminin daha yeryüzündeki mazlum coğrafyalardan birine gönderilmesi için bir araya geldik. Kuveyt’ten buraya teşrif eden KSR yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, ayrıca bu yardımların toplanmasında bize destek olan Kuveyt halkına, kıymetli bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İçerisinde toplamda bin 580 ton malzeme bulunan Anadolu yardım gemisi ile birlikte, yüz binlerce Sudanlıya ulaşarak onlara umut olmayı hedefliyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir