Connect with us

Haber

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan İç Birlik ve Gerginlik Uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin bölünmesini önlemek amacıyla gerginliklerin sona erdirilmesi ve iç birliğin sağlanması gerektiğini …

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Açıklamaları

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Açıklamaları

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin bölünmesini önlemek amacıyla gerginliklerin sona erdirilmesi ve iç birliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Pezeşkiyan, dün ABD’deki İranlı toplulukla gerçekleştirdiği görüşmeye dair görüntülerin ülke medyasında yayımlanmasının ardından önemli mesajlar verdi.

Görüşme sırasında, İran’da yaşanan krizlerin olumsuz sonuçları hakkında uyarıda bulunan Pezeşkiyan, gerginliklerin sürmesi durumunda ülkenin parçalanma tehlikesine dikkat çekti. Pezeşkiyan, “Eğer Allah korusun, ülkemizde bir olay çıkarsa Azerbaycan kendi başına bir devlet olur, Kürdistan ayrı bir devlet haline gelir, Huzistan, Beluçistan da kendi yollarını çizer. Sonuç olarak, İran diye bir ülke kalmaz. Bu, kaosa dönüşebilir. Biz bu kaosu istemiyoruz. Ülkemizde birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz.” şeklinde ifadeler kullandı.

Pezeşkiyan, New York‘ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere ABD’ye gittiğinde, burada İranlılarla bir araya gelerek düşüncelerini paylaştı. Bu tür görüşmelerin, İran’ın uluslararası arenada daha güçlü bir duruş sergilemesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir