Connect with us

Haber

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden Lübnan’a Hava Saldırıları

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Lübnan’a yönelik hava saldırıları, bölgedeki gerginliği artırıyor. Bu makalede, saldırıların arka planını, etkilerini ve uluslararası tepkileri detaylı bir şekilde inceleyin.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden Hava Saldırıları

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden Hava Saldırıları

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), gece boyunca Lübnan’da birçok noktaya hava saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. IDF’nin yaptığı resmi açıklamada, “Gece boyunca savaş uçakları, Kuzey Komutanlığı’nın yönetiminde, silahların depolandığı binalara, İsrail Devleti’ni hedef alan rampalara ve terör örgütü Hizbullah’a ait askeri tesislere yönelik saldırılar düzenlendi. Yukarı Celile bölgesinde kısa bir süre önce harekete geçirilen uyarıların ardından, Lübnan topraklarını geçen yaklaşık 10 roket tespit edildi ve bunların bazıları etkisiz hale getirildi.” ifadelerine yer verildi.

IDF, Hizbullah’ın Lübnan’daki askeri kapasitesine ve altyapısına yönelik saldırılarına devam ettiğini belirtirken, düzenlenen operasyonlarda Hizbullah’ın üst düzey komutanlarının etkisiz hale getirildiği duyuruldu. “Savaş uçakları, Hizbullah’ın Güney Lübnan’daki füze biriminin komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed İsmail adlı teröristleri hedef alarak öldürdü. Bu operasyon sonucunda, diğer Hizbullah komutanları ve militanlarının da ortadan kaldırıldığı bildirildi. Terörist Muhammed Ali İsmail, İsrail Devleti topraklarına yönelik roket saldırılarından ve geçtiğimiz Çarşamba günü ülkenin merkezine yönelik gerçekleştirilen karadan karaya füze saldırısından sorumlu tutuluyordu.” şeklinde açıklama yapıldı.

Ayrıca, suikastların Hizbullah’ın füze ve roket biriminin başındaki İbrahim Muhammed Kabisi ile diğer üst düzey yetkililere yönelik olduğu da vurgulandı. “IDF, terör örgütü Hizbullah’a karşı güç ve kararlılıkla hareket etmeye, terör örgütünün üst düzey üyelerine zarar vermeye ve onları etkisiz hale getirmeye devam edecektir.” denildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden Lübnan'a Hava Saldırıları