Connect with us

Haber

Macron’dan Netanyahu’ya Savaş Uyarısı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya savaş uyarısında bulundu. Ortadoğu’daki gerginlikler artarken, Macron’un açıklamaları uluslararası ilişkilerde yeni bir dönemi işaret ediyor.

Macron’dan Netanyahu’ya Uyarı

Macron'dan Netanyahu'ya Uyarı

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronot, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu son gelişmeler hakkında uyardığını duyurdu. İddialara göre, İsrail’in Beyrut’un güneyine gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından Macron, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bu görüşmede Macron’un Netanyahu’ya şu uyarıda bulunduğu öne sürüldü: “Siz bölgeyi savaşa sürüklüyorsunuz.” Bu kritik uyarının ardından Netanyahu’nun, Macron’a “İsrail’e baskı uygulayacağınız yerde saldırılarını durdurması için Hizbullah’a baskı yapmanızın zamanı geldi.” yanıtını verdiği belirtildi.

Konuya dair açıklamalarda bulunan ve ismini vermek istemeyen bir Fransız yetkili ise, “Lübnan’da yaşanan son güvenlik olaylarının savaş ihtimalini artırdığı ancak diplomatik yolun hala geçerli olduğu.” şeklinde yorumda bulundu. Bu durum, bölgedeki gerilimin ne denli yüksek olduğuna işaret ederken, uluslararası diplomasi için de önemli bir sınav niteliği taşıyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir