Connect with us

Haber

Maxim’in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Maxim’in Savaşta Kurtuluş Hikayesi, cesaret, dostluk ve hayatta kalma mücadelesinin etkileyici bir anlatımıdır. Zorluklarla dolu bu yolculukta, Maxim’in karşılaştığı engelleri ve kazandığı zaferleri keşfedin.

Maxim’in Kurtuluş Hikayesi

Maxim'in Kurtuluş Hikayesi

Savaşın yoğun cephe hattında bitkin düşen Maxim adlı Rus askeri, cesur bir Ukrayna İHA operatörü tarafından kurtarıldı. İHA operatörleri, öncelikle Maxim’e bir şişe su sundu ve ardından onu kendi bölgelerine yönlendirerek teslim olmasını sağladılar. Maxim’in suyu içtikten sonra İHA operatörlerine içten bir teşekkür ettiği görüntülerde belirgin şekilde yer aldı.

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Ukrayna’nın cephe hattında bitkin bir halde bulunan Maxim, İHA operatörleri tarafından fark edildi. Öncelikle ona su verildi, ardından da Ukrayna birliklerinin bulunduğu bölgeye yönlendirilerek teslim olması sağlandı. Ukrayna ordusunun 54. Mekanize Tugay’a bağlı K-2 Taburu’ndan yapılan açıklamada, “Kendi silahlarımızla bir su ve bir not bıraktık” ifadesine yer verildi.

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

TEŞEKKÜR ETTİĞİ GÖRÜLDÜ

Görüntülerde, Maxim’in üzerindeki İHA’yı gördüğünde yaşadığı korku açıkça belirgin. İki elini birleştirerek kazılan bir hendekte yatan Maxim, daha sonra bitkin bir halde İHA operatörlerinden su istedi. İHA operatörleri, araca bir su şişesi ve ‘İHA’yı siperler boyunca takip et’ yazılı bir not bağlayarak Maxim’e bıraktılar.

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Maxim, İHA operatörlerine teşekkür ettikten sonra suyu içti ve ardından İHA’yı takip ederek Ukrayna askerlerine teslim oldu. K-2 Taburu’ndan yapılan açıklamada, Maxim’in Kurks bölgesinden olduğu ve dört çocuğunun bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “Dört çocuğu ve yasal tecili olmasına rağmen savaşa katılmış. Ya gitmeme hakkını unutmuş ya da gerekli evrak işlerini tamamlamak için yeterli zamanı olmamış. Asıl mesele, sözleşmeli asker olarak kendilerine maaş vaat edildiğidir” ifadelerine yer verildi.

Advertisement

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Maxim'in Savaşta Kurtuluş Hikayesi

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir