Connect with us

Haber

Portekiz Orman Yangınları: Tarihin En Büyük Felaketleri

Portekiz orman yangınları, tarih boyunca yaşanan en büyük felaketlerden bazılarını oluşturuyor. Bu makalede, yangınların nedenleri, etkileri ve gelecekteki önlemler hakkında derinlemesine bilgiler bulabilirsiniz.

Portekiz Orman Yangınları: Tarihin En Büyük Felaketlerinden Biri

Portekiz Orman Yangınları: Tarihin En Büyük Felaketlerinden Biri

Portekiz, ülke tarihinin en büyük orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bugüne kadar yanan alanın, başkent Lizbon’un 10 katı büyüklüğünde olduğu bildirildi. Özellikle ülkenin kuzey kesiminde yoğunlaşan ve 120 bin hektardan fazla ormanlık alanın yok olmasına neden olan yangınlar, büyük çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Yangınlar sonucunda 17 Eylül’de felaket durumu ilan edilen Portekiz’de, bugün itibarıyla ulusal yas da ilan edildi. Bu yas ilanı nedeniyle, ülkede bayraklar yarıya indirildi. Yangınlarda 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaklaşık 160 kişinin yaralandığı duyuruldu. Yangınlara ilişkin yürütülen soruşturmalarda ise bugüne dek 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Averio, Vila Real, Braga, Viseu ve Coimbra gibi kuzey bölgelerde bulunan bazı köyler tamamen kül olurken, yangınlar sonucu yüzlerce kişi evsiz kaldı. Portekiz Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların 30’a yakın noktada devam etmekle birlikte kontrol altında olduğunu açıkladı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir