Connect with us

Kültür Sanat Eğlence

Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun Cenaze Töreni

Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun cenaze töreni, bilim dünyasının önemli bir ismini anmak için düzenleniyor. Tören detayları, katılımcılar ve anma programı hakkında bilgi edinin.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 100 yaşında hayata veda eden Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, son vasiyeti üzerine memleketi Türkiye’de defnedildi. Hidrojen enerjisi alanında öncü çalışmalarıyla tanınan Veziroğlu’nun cenaze töreni, Zincirlikuyu Camisi’nde öğle vakti gerçekleştirildi.

Törene, eşi Ayfer Veziroğlu, oğlu Emre Veziroğlu, yakın akrabaları ve çok sayıda akademisyen katıldı. Eşi Ayfer Veziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük bir üzüntü içinde olduklarını ve eşinin son arzusunu yerine getirmek için Türkiye’ye geldiklerini belirtti.

Ayfer Veziroğlu, eşinin rahatsızlığının artmasıyla birlikte kendisine mezar yeri aldığını ve vefat ettiğinde burada gömülmek istediğini ifade etti. Şunları ekledi:

  • “Vatanını çok seven bir insandı.”
  • “Türkiye’nin hidrojene geçmesiyle ilgili birçok çalışma yaptı.”
  • “Burada Birleşmiş Milletler’e ait bir merkez kurmuştu.”
  • “Sürekli Türkiye’den yardım isteyenlere destek oldu.”

Ayfer Veziroğlu, eşinin Türkiye’de gömülmek istediğini ve vatanında olmanın önemine vurgu yaparak, “Ben de bunun doğru olduğunu düşündüm. Eşimin son arzusuydu, onun vasiyetini yerine getirmek bizim vazifemizdi.” dedi.

Cenaze namazının ardından, Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. 5 Eylül’de Miami’de vefat eden Veziroğlu, vasiyeti gereği Türkiye’ye getirilmişti.

Advertisement