Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

İş Bankası’nın 100. Yılı Konferansı: Gelecek Vizyonu ve Türk Bankacılığı

İş Bankası’nın 100. yılına özel konferansında, geleceğe dair vizyonlar ve Türk bankacılığının evrimi ele alınıyor. Sektör liderleri ve uzmanlarla birlikte, bankacılık alanındaki yenilikler ve fırsatlar hakkında bilgi edinin.

İş Bankası’nın 100. Yılı Konferansı

Türkiye İş Bankası’nın 100. yıl dönümünde düzenlenen ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış’ isimli konferansta, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı. Bali, Türk finans sektörünün uluslararası arenada iftihar edilecek bir yapıya sahip olduğunu vurguladı ve bankacılık sektöründe ulaşılan seviyenin asla küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.

Bali’nin konuşmasında öne çıkan bazı noktalar ise şunlardır:

  • Geçmişe Dönüş: Konferansta, o dönemlerde ‘Türkler bankacılık yapamaz’ düşüncesinin yaygın olduğu ifade edildi. Kurucu müdürlerimizden Celâl Bayar ve Burhan Karagöz’ün, Türk çocuklarını seçerek bu önyargıyı kırmak için gösterdikleri çaba, bu vizyonun bir parçasıydı. Bayar, “Ben tanıdığım aile çocuklarını, bilhassa Türkleri seçtim çünkü bu kompleksi yenmek istedim” dedi.
  • Örnekler: Cumhuriyet’ten yalnızca on yıl sonra, bankanın dokuzuncu yılında Türklerin bankacılık alanında neler başarabileceğini sergiledik. 2000’li yılların başında, Türkiye’ye çok ciddi yabancı doğrudan sermaye akışı oldu. Yabancı bankaların sektöre girişiyle birlikte, Türk bankalarının ne durumda olacağına dair endişeler ortaya çıktı.
  • Türk Bankacılık Sektörü: Ancak Türk bankacılık sektörü, bu zorlukların üstesinden gelerek güçlü bir şekilde ayakta kaldı. Teknolojiye uyumlu, kişiye özel hizmet anlayışı ile her kanalda etkin bir bankacılık modeli sunduk. Bu başarıyı elde ettiğimizi düşünüyorum.
  • Gelecek Vizyonu: Bali, sektörün geldiği noktayı değerlendirirken, “Şimdiye kadar başardıklarımızı asla küçümsememeliyiz. Gelişmekte olan her ülkenin belli başlı zorluklarla karşılaştığı dönemler olur. Bazen bu sorunlar kendi iç dinamiklerinden kaynaklanırken, bazen de çevresel faktörlerden etkilenebilir. Ancak umudu asla kaybetmemek gerektiğini düşünüyorum. Bu ülke, çok ciddi değişim ve dönüşümler geçirdi” ifadelerini kullandı.
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir