Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

Yerli Teknoloji Girişimlerinin Global Yatırımcılarla Buluşması

Yerli teknoloji girişimlerinin global yatırımcılarla buluştuğu bu platformda, yenilikçi fikirler ve fırsatlar keşfedin. Girişimciler, yatırımcılar ve sektör liderleri ile bağlantı kurarak, başarıya giden yolda önemli adımlar atın.

Yerli Teknoloji Girişimlerine Global Destek

İTÜ ARI Teknokent, yerli teknoloji girişimlerini destekleyerek, uluslararası pazarlarda yatırımcılarla buluşturma misyonunu sürdürüyor. Özellikle yapay zeka tabanlı ürün geliştiren girişimcileri odağına alan bu girişim, önemli bir adım atarak Londra’da 25 teknoloji girişimini yatırım turuna çıkardı.

Yatırımcı Buluşması: Big Bang London Demoday

İTÜ ARI Teknokent, Londra’nın iş dünyasının kalbinin attığı Canary Wharf bölgesinde, yapay zeka odaklı 25 Türk girişimciyi, çevrimiçi ve fiziksel olarak bini aşkın global yatırımcı ile bir araya getirdi. BloombergHT.com’a verdiği demeçte, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “Big Bang London Demoday yatırımcı buluşmasında, 25 yapay zeka tabanlı teknoloji geliştiren girişimin, 40 milyon sterlin yatırım almasını bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İTÜ ARI Teknokent, uzun yıllardır global pazarda Innogate ve İTU SEED gibi programlarla yer alıyordu. Ancak, 2024 itibarıyla globalleşme atağına geçtiklerini vurgulayan Prof. Dr. Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak, 18 dönem boyunca düzenlediğimiz Innogate programına katılan firmaların başarı hikayeleri ve ITU SEED ile 80 farklı ülkeden gelen global girişimlere İstanbul’da açtığımız kapı, sağladığımız hızlandırma desteği ile global bir ekosisteme dönüşmüştük.” dedi.

Globalleşme atağı çerçevesinde, İngiltere, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hollanda’da girişimcileri yatırımcılarla buluşturan İTÜ ARI Teknokent, son 10 yıldır yürüttüğü Innogate Uluslararası Hızlandırma programına katılan firmaların, program sonrasında Avrupa pazarına açılarak ihracatlarını 4 kat artırmayı başardığını belirtti.

Yatırım Turu ve Girişimcilerin Hedefleri

Bu yıl ilk kez Londra’da gerçekleştirilen yatırımcı buluşmasında, 250 bin ile 2 milyon sterlin arasında yatırım arayan en iyi 25 girişimci ekibi sahneye çıkarak projelerini tanıttı. Fiziksel olarak 60’tan fazla yatırımcının karşısına çıkan ekipler, eşzamanlı olarak binin üzerinde global yatırımcı tarafından da izlendi.

Advertisement

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü, girişimcilerin hedeflerine ilişkin, “Girişimcilerimizin yabancı yatırımcılarla desteklenmesi, bu süreçte AR-GE faaliyetlerinin Türkiye’de kalması, Türkiye’den ihracat gerçekleştirmeleri, ülkeye döviz girdisi sağlamaları ve Türk gençlerine istihdam yaratmaları programımızın en önemli hedefini oluşturuyor. Tüm bu yaptıklarımız ile hem bünyemizdeki hem de Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin global pazara açılan kapısı olmak başlıca sorumluluğumuz.” şeklinde konuştu.

Girişimcilerin Odağındaki Teknolojiler

Yatırım turuna çıkan girişimcilerin odaklandığı alanlar, yapay zeka teknolojileri başta olmak üzere geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Prof. Dr. Dikbaş, “Aslında birçok farklı teknoloji girişimi yer alıyor. Örneğin, yapay zeka ile sağlık testi uygulaması geliştiren iki girişimimiz var. Ayrıca, enerji sektöründe teknoloji geliştiren girişimlerimiz ve sigortacılık alanında yapay zeka kullanarak işe alım uygulaması geliştiren bir girişimimiz mevcut.” açıklamasında bulundu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir