Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

ABD’de Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz Araç Geri Çağırma Kararı Aldı

ABD’de Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz’in araçları geri çağırma kararı aldığı duyuruldu. Bu durum, araç sahipleri için önemli bir güvenlik uyarısı niteliği taşıyor. Detaylar ve etkilenen modeller hakkında bilgi edinin.

ABD’de Araç Geri Çağırma Haberi

ABD'de Araç Geri Çağırma Haberi

Son günlerde ABD basınında yer alan haberlere göre, Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz, çeşitli teknik sorunlar nedeniyle toplamda 150 bin aracı geri çağırma kararı aldı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada, Mazda’nın 77 bin, Toyota’nın 42 bin ve Mercedes-Benz’in ise 27 bin aracının geri çağrıldığı bildirildi.

TOYOTA OTOMOBİLLERİNİ NEDEN GERİ ÇAĞIRDI?

TOYOTA OTOMOBİLLERİNİ NEDEN GERİ ÇAĞIRDI?

NHTSA’nın yaptığı bir diğer açıklamada, belirli “Toyota Corolla Cross Hybrid” model araçların fren sistemindeki bir arıza nedeniyle geri çağrıldığı ifade edildi. Toyota’nın bu sorun sebebiyle 42 bin 199 otomobilini geri çağırdığı belirtilirken, Toyota bayilerinin bu sorunu gidermek için ücretsiz olarak gerekli yazılım güncellemelerini yapacağı vurgulandı.

MERCEDES OTOMOBİLLERİNİ NEDEN GERİ ÇAĞIRDI?

MERCEDES OTOMOBİLLERİNİ NEDEN GERİ ÇAĞIRDI?

Mercedes-Benz’in de 27 bin 190 aracını geri çağırdığına dair başka bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada, motor kontrol ünitesi yazılımının, motorun aşırı ısınmasına veya tamamen durmasına sebep olabileceği belirtildi. Söz konusu yazılımın, Mercedes-Benz bayileri tarafından ücretsiz bir şekilde güncelleneceği ifade edildi.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir