Connect with us

İş Dünyası Finans

Altın ve Para Piyasalarında Faiz İndirimi Sonrası Hareketlilik

Altın ve para piyasalarında faiz indirimi sonrası oluşan hareketlilik, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunuyor. Bu süreçte piyasa dinamiklerini ve olası etkileri keşfedin.

Altın ve Para Piyasalarında Hareketli Haftalar

Altın ve Para Piyasalarında Hareketli Haftalar

Son günlerde altın ve para piyasaları, önemli gelişmelere sahne oldu. ABD Merkez Bankası, 4,5 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine giderek piyasalarda büyük bir etki yarattı. Bu durum, hem ons altın hem de gram altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. Geçtiğimiz haftada gram altın fiyatı yüzde 1,9 oranında bir artış gösterdi.

ONS ALTIN TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

ONS ALTIN TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Haftanın başında baskı altında kalan ons altın, Çarşamba günü Fed’in faiz indirimi kararının ardından güçlü bir yükselişle 2.600 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Ancak bu yükseliş uzun sürmedi ve fiyat 2.546 dolara kadar geriledi. Dün, önemli bir direnç seviyesini aşarak sarı metal yeniden 2.619 dolara ulaşarak başka bir rekor kırmayı başardı.

GRAM ALTINDA YENİ REKORLAR BEKLENİYOR

GRAM ALTINDA YENİ REKORLAR BEKLENİYOR

Peki, piyasalarda şimdi ne bekleniyor? Altın fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi? Gram altın fiyatları için yeni tahminler neler? Kuyumcu Nasri Amcalar, altın fiyatlarında yeni rekorların geleceğini belirterek, “Son 1 hafta-10 gündür piyasalar Fed’in faiz indirimini fiyatlıyordu. Faiz indirimi sonrasında ons altın ve gram altın TL bazında tutulamaz bir yükseliş göstermeye başladı. Şu anda gram altın 2.939 liradan işlem görüyor. Önümüzdeki günlerde yeni rekorların gelmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Amcalar, “Gram altın ve sarrafiye gruplarına yatırımcı her zaman ilgi gösteriyor. Çünkü bu alanlarda kayıplar en az düzeyde oluyor. Özellikle gram altın, yatırımcılar arasında en çok tercih edilen seçenek.” ifadelerini kullandı.

ONS ALTINDA ‘12 YIL’ DETAYI

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murad Köşker, altının yatırım portföylerinde mutlaka yer alması gerektiğine vurgu yaparak önemli bir detayı paylaştı. “Eğer altını 2011 yılında almış olsaydınız, o dönemki ons fiyatı 1.920 dolardı ve 2023 yılında da fiyatı aynı olacaktı. Yani 2011 yılında altın alan bir yatırımcının kâr etmesi bir kenara, aynı değere ulaşması için tam 12 yıl beklemesi gerekecekti. Bu nedenle, körü körüne altın yatırımı yapmak akıllıca değildir.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir