Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

EIT RawMaterials’ın İstanbul’daki Yeni Merkezi: TETHYS

EIT RawMaterials’ın İstanbul’daki yeni merkezi TETHYS, sürdürülebilir malzeme yenilikleri ve iş birliği için bir merkez olarak öne çıkıyor. Bu yeni yapı, yenilikçi projelerle Türkiye’nin hammaddeler alanındaki potansiyelini artırmayı hedefliyor.

EIT RawMaterials – TETHYS: Trans-Avrasya Geçidi

İstanbul, Türkiye’de yeni bir döneme damga vuran ‘EIT RawMaterials Bölgelerarası Merkezi’ açıldı. Bu merkez, Türkiye ve Orta Asya’daki kritik ve stratejik hammadde projelerini Avrupa endüstrisine entegre ederek, Doğu ve Batı arasında işbirliği fırsatları yaratmayı amaçlıyor. Böylece, Avrupa’nın hammadde tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Orta Asya, hem mevcut altyapıya sahip olgun bir kaynak zengini bölge olarak hem de daha fazla keşif için umut verici bir sınır olarak önemli fırsatları barındırıyor. Bu durum, bölgedeki hammadde potansiyelini daha da değerli hale getiriyor.

Küresel ölçekte kaynaklar için artan rekabet göz önüne alındığında, Avrupa’nın Kritik Hammaddeler Yasası (CRMA) ve eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi tarafından kaleme alınan son Avrupa Komisyonu raporu, ‘Avrupa rekabetçiliğinin geleceği’, Avrupa Birliği’nin hammadde kaynaklarını çeşitlendirme ve az sayıda ülkeye bağımlılığı azaltma konusundaki acil ihtiyacını vurgulamaktadır.

EIT RawMaterials’ın bu bölgedeki ilk girişimi olan İstanbul merkezi, hammadde alanında yenilik, eğitim ve istihdam yaratmayı teşvik etmek üzere tasarlanmıştır. Merkez ayrıca, bölgeye yeşil teknolojilerin tanıtılmasını sağlayacak ve Avrupa pazarına yönelik birincil kaynak tekliflerini genişletecektir.