Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI SON TAHMİNLER EYLÜL 2024 || Gözler 3 Ekim’de! 4A, 4B, 4C Bağ-Kur ve SGK emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL? İşte merak tahminler

Emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? Temmuz ayında yapılan maaş zammının ardından yeni yılda yapılacak zam öncesi emekliler bu sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon artış oranı doğrultusunda zam yapılıyor. Temmuz zammı sonrası 6 aylık enflasyon artış oranı Ocak ayı başında belli olacak. Ancak daha önce açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda tahmini zam oranları belli oluyor. İlk iki aylık veriler belli oldu. Eylül ayı enflasyon artış oranı ise 3 Ekim’de açıklanacak. 3 Ekim’de açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon oranlarıyla birlikte 3 aylık enflasyon arış oranı belli olacak. Böylelikle tahminler daha da netleşmiş olacak. 2 aylık enflasyon artış oranları doğrultusunda tahmini veriler belli oldu. İşte 4A, 4B, 4C Bağ-Kur ve SGK emekli maaş zammı tahminleri…

Emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? İlk iki aylık enflasyon artış oranları doğrultusunda tahmini oranlar netleşmeye başladı. 3 Ekim’de ise açıklanacak 3 aylık enflasyon farkı doğrultusunda tahminler iyice netleşti. Peki, 4A, 4B, 4C Bağ-Kur ve SGK emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? Merak edilen tahminleri haberimizde derledik. İşte emekli maaş zammı tahminleri…

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI BELLİ OLDU!

Emekli ve memur maaş zammı oranı 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon oranlarıyla birlikte belli oldu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Haziran ayı enflasyon verisi açıklandı. Veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 19.31, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

Advertisement

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı Ocak ayında yapılan yasal düzenlemeyle birlikte10 bin TL olarak belirlendi. Kök maaşa yapılan zammın ardından maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekliler düzenleme gereği 10 lira emekli maaşı almaya devam edecekler.

YIL SONU ENFLASYON ARTIŞ ORANI TAHMİNLERİ

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarını duyurdu. Buna göre piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,31’den yüzde 43,14’e indi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,71 iken, bu anket döneminde yüzde 27,49 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 19,30 ve yüzde 18,38 olarak gerçekleşti.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

TÜİK milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın sekizinci enflasyon verisi açıklandı.

Advertisement

Ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 2,47 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47 zammı hak etti ve kümülatif fark yüzde 5.77 oldu. Ancak bu zam Ocak 2025’teki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla maaşlara gelecek net zam belli olacak.

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

(Not: Enflasyon oranı eksi açıklanırsa hesaplanan birikimli oranda düşüş yaşanabilir, diğer aylar açıklanacak enflasyon verilerine göre maaşlara yansıyacak fark belli olacak)

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NASIL HESAPLANIR?

Olası emekli maaşını öğrenmek isteyenler sadece birkaç saniye içinde ne kadar emekli maaşı alacağını öğrenebiliyor.

Advertisement

e-Devlet’e giriş yaparak arama kısmına “Ne kadar emekli maaşı alırım” yazıldığında SGK’lılar için “4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama” sekmesine tıklayıp ardından gelen penceredeki bilgilendirme yazısındaki tiki işaretleyip “Devam Et” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Bağ-Kurlular için ise arama kısmına “4B Emekli Aylığı Hesaplama” yazılması ve gerekli detayların işaretlenmesi gerekiyor. Bağ-Kurlular 5400 günü doldurduktan sonra olası emekli aylıklarını görüntüleyebiliyor.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA RAPORU

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli hesaplama, e-Devlet üzerinden veya SGK emekli maaşı sorgulama motoru üzerinden yapılabiliyor.

4A AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Advertisement

4B AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ZAMLI SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ TABLOSU

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI TABLOSU

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir