Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

Fransa’da Eylül Ayı Enflasyon Verileri ve Avrupa Merkez Bankası Hedefleri

Fransa’da Eylül ayı enflasyon verileri, Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası hedefleriyle nasıl bir etkileşim içinde? Ekonomik göstergeler ve geleceğe dair öngörüler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Fransa’da Enflasyon Verileri ve Avrupa Merkez Bankası’nın Hedefleri

Fransa’da açıklanan son enflasyon verileri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) hedef seviyelerinin altında kalmasıyla dikkat çekti. Ülkede Eylül ayı için öncü AB uyumlu yıllık enflasyon oranı %1,5 olarak belirlendi. Bu sonuç, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin altında kaldı; zira ekonomistler yıllık enflasyonun %1,9 olmasını bekliyorlardı.

Açıklanan bu veri, 2021 yılından bu yana Fransa’da enflasyonun ilk kez %2’nin altına indiğini gösteriyor. Ayrıca, Fransa’nın Eylül ayı verileri, hizmet sektöründeki enflasyonun da %3’ten %2,5’e gerilediğini ortaya koydu.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, AMB’nin para politikasında kademeli bir gevşeme yaklaşımını benimsemesi gerektiğini ve %2’lik enflasyon hedefine ulaşmak kadar bu hedefin aşılmamasına da özen göstermesi gerektiğini vurgulamıştı.

Fransa Merkez Bankası, ülke genelindeki enflasyonun Euro Bölgesi’ne kıyasla daha erken bir şekilde yavaşlayacağını öngörüyor. Banka, bu yıl %2,5 seviyesinden sonra 2025’te enflasyonun ortalama %1,5’e ulaşacağını tahmin ediyor.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir