Connect with us

İş Dünyası Finans

İstanbul’da Kira Fiyatları Alarm Veriyor: Kiralar İki Katına Çıktı

İstanbul’da kira fiyatları hızla yükseliyor! Son dönemde kiraların iki katına çıkması, ev arayanları ve kiracıları endişelendiriyor. Bu durumun nedenleri ve geleceği hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için makalemizi okuyun.

İstanbul’da Kira Fiyatları Alarm Veriyor

İstanbul'da Kira Fiyatları Alarm Veriyor

Emlak uzmanı Nilüfer Kas, İstanbul’daki kira fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kas, sektörün ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, kiracıların kira bedellerini karşılayamaz hale geldiklerini ve bu nedenle evlerini, arsalarını satmaya başladıklarını belirtti. Durumun ve geçim sıkıntısının kritik bir noktaya ulaştığını ifade etti.

Son altı ayda İstanbul’da kira fiyatlarının tam iki katına çıktığını dile getiren Kas, vatandaşların ‘Bu daireleri kim alıyor?’ diye sormaya başladığını aktardı. Bir vatandaş, kiraların Miami’den bile daha yüksek olduğunu söylerken, bir diğeri orta ve alt gelir grubundaki vatandaşların kira ödemekte zorlandığını, üst gelir grubunun ise zaten kirada oturmadığını belirterek sitem etti.

Kira Fiyatlarındaki Şok Artış

Kira Fiyatlarındaki Şok Artış

Now Haber’in aktardığı bilgilere göre, İstanbul’da nisan ayında 35-40 bin liradan kiraya verilen dairelerin fiyatları şimdi 60-70 bin lira seviyesine çıkmış durumda. Bu durum, kiraların son altı ayda iki katına çıktığını gözler önüne seriyor.

Bir vatandaş, “Kiralar geliriniz bu derecede artıyor mu?” sorusuna yanıt verirken, “Kesinlikle hayır! Kendi binamda oturanların tuttuğu kirayı duyunca şoke oluyoruz. 80 bin liraya evi tuttular. Tabii ki güle güle otursunlar ama ben orada ev sahibinin verdiği kiraya şaşırıyorum.” şeklinde ifade etti.

Başka bir vatandaş da bu durumu şaşkınlıkla karşılayarak, “Ben de hakikaten hayretle karşılıyorum, nasıl veriliyor o kiralar! Mesela bizim orada, Etiler’de, hiç boş daire yok. Ben doğma büyüme oralıyım. Hani hiç ederi olmayacak fiyatlar. 100 bin liradan başlıyor.” diye konuştu.

Kiracıların Profili

Kiracıların Profili

Kadıköy Suadiye’de yer alan 5 yaşındaki bir binanın 5. katındaki 3+1 ve 130 metrekarelik dairenin satış fiyatı 14 milyon lira, kiralama bedeli ise 75 bin lira. Bu ve benzeri dairelerin kimler tarafından kiralandığına ilişkin bilgi veren Nilüfer Kas, “Ticaret yapanlar, üst gelir grubuna sahip, yüksek maaş alan insanlar. Zaten tek kişinin maaşıyla bu kiraları ödemek pek mümkün değil. İki kişinin maaşını birleştirdiklerinde bu kiralar ancak ödenebiliyor. Burayı tutacak ailenin 150 bin liranın üzerinde bir geliri olması lazım ki biz burayı kiraya verelim.” şeklinde konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir