Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

Janet Yellen’in Ekonomik Değerlendirmesi: Enflasyon ve İstihdam

Janet Yellen, enflasyon ve istihdam konularındaki son ekonomik değerlendirmelerini paylaşıyor. Küresel ekonomik durumu, para politikalarını ve piyasa dinamiklerini etkileyen faktörleri keşfedin.

Janet Yellen’den Ekonomik Değerlendirme

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CNBC’ye verdiği mülakatta, istihdam piyasası ve enflasyon verilerinin, ekonominin ‘yumuşak iniş’ yolunda ilerlediğini gösterdiğini ifade etti. Yellen, “Her zaman enflasyon düşerken istihdam piyasasının güçlü kalmasının mümkün olduğuna inandım. Şimdiki veriler de bu inancımı destekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yellen, Federal Reserve (Fed) yetkililerinin yaptığı yorumlardan yola çıkarak, bankanın faiz oranlarını indirmeye devam edeceği yönünde bir öngörüde bulundu. Yellen, enflasyonun önemli ölçüde düştüğünü ve Biden yönetiminin bunu öncelikli hedefi olarak sürdürdüğünü vurguladı.

Ayrıca, Bakan Yellen, enflasyon hedefine ulaşmak için son adımın konut maliyetlerini düşürmek olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Yellen’in açıklamaları, ekonomik istikrarın sağlanması ve halkın yaşam standartlarının yükseltilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir