Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

Venezuela Petrolleri’nde Maracaibo Gölü’nde Tekne Kazası ve Petrol Sızıntısı

Venezuela’nın Maracaibo Gölü’nde meydana gelen tekne kazası, bölgedeki petrol sızıntısını tetikledi. Olayın detayları, çevresel etkileri ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi edinin.

Venezuela Petrolleri’nden Maracaibo Gölü’nde Sızıntı ve Tekne Kazası

Patronlardunyası.com’un haberine göre, devlet işletmesi olan Venezuela Petrolleri’ne bağlı Maracaibo Gölü’ndeki arama platformunda bir süredir petrol sızıntısı yaşanıyordu. Hükümet, bu sızıntının etkilerini azaltmak ve bölgeyi temizlemek amacıyla özel bir arındırma planı açıklamıştı.

ALTI İŞÇİ VE BİR TEKNE KAZASI

Petrol kuyusunun bakım hizmetini üstlenen Sosca şirketi, geçtiğimiz gün 6 işçiyi tekneyle platforma ulaştırmak üzere yola çıkardı. Ancak, bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle işçileri taşıyan Chantise G isimli tekne battı. Olayın ardından hemen başka bir kurtarma teknesi bölgeye yönlendirildi. Batan teknedeki işçilerden ikisinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer dört işçinin ise hâlâ kayıp olduğu bildiriliyor.

İKİ ŞİRKETTEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Sosca şirketinden yapılan açıklamada, “Yaşanan bu trajik olayda iki kişinin üzücü bir şekilde hayatını kaybettiğini ve dört mürettebat üyesinin kaybolduğunu üzülerek bildiriyoruz. Güvenlik kuruluşlarıyla birlikte aktif arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Advertisement

Venezuela Petrolleri’nden yapılan resmi açıklamada ise, olayın detaylarını incelemek amacıyla üst düzey bir soruşturma komitesinin oluşturulduğu ve kaybolan işçilerin ailelerine gerekli desteklerin sağlanacağı belirtildi.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir