Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Dış Finansmanda Başarılar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dış finansman alanında elde edilen başarıları ve yeni stratejileriyle Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyor. Detaylar için makalemizi okuyun.

Dış Finansmanda Önemli Başarılar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, bu kapsamda dış finansman alanında kaydedilen iki başarılı işlemi duyurdu.

Bakan Şimşek, “ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli toplam 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını başarıyla tamamladık. Bu işlemle birlikte, ABD Hazinesi benzer vadeli tahvili üzerine eklenen prim farkı (spread) 2020 Şubat ayından bu yana ilk kez 300 baz puanın altına geriledi.” dedi.

Bu ihracat ile birlikte 1,6 milyar dolar nakit finansman sağladıklarını belirten Şimşek, “Uzun bir aradan sonra ilk kez yükümlülük yönetimi işlemi gerçekleştirdik. Bu kapsamda, 2025 yıl sonuna kadar yapılması planlanan yaklaşık 1,9 milyar dolar anapara geri ödemesini 2035 yılına erteledik.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, bu adımların dış borç stokunun ortalama vadesinin arttırılmasına ve itfa profilinin daha dengeli hale gelmesine katkı sağladığını vurgulayarak, “Tüm bu işlemler, uluslararası yatırımcıların programımıza olan güvenini bir kez daha pekiştirdi.” şeklinde konuştu.