Connect with us

Ekonomi İş Dünyası

Michigan Üniversitesi Eylül Tüketici Güven Endeksi Raporu

Michigan Üniversitesi’nin Eylül Tüketici Güven Endeksi Raporu, ekonomik eğilimler ve tüketici güveni hakkında güncel veriler sunarak, finansal kararlarınızı şekillendirmeye yardımcı oluyor. Detaylı analiz ve içgörüler için raporu inceleyin.

Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi Eylül Raporu

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin mevcut durumunu ve geleceğe yönelik beklentilerini ölçen tüketici güven endeksinin eylül ayına ait nihai verilerini açıkladı. Bu rapora göre, tüketici güven endeksi eylülde, bir önceki aya göre 2,2 puanlık bir artışla 70,1 seviyesine ulaştı. Önceki ayda bu endeks 67,9 olarak kaydedilmişti. Eylül ayına ait öncü veri ise 69 olarak açıklanmıştı, bu da sonucun yukarı yönlü revize edildiğini gösteriyor.

Raporda, Amerikalıların mevcut finansal koşullarını değerlendiren mevcut ekonomik koşullar endeksi, eylülde 2 puan artarak 63,3’e yükseldi. Tüketicilerin uzun vadeli ekonomik beklentilerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi ise aynı dönemde 2,3 puan artış göstererek 74,4 seviyesine ulaştı.

Tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi, eylülde yüzde 2,8’den yüzde 2,7’ye düşerken, uzun vadeli enflasyon beklentisi ise yüzde 3’ten yüzde 3,1’e yükseldi. Bu noktada, Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu’nun açıklamalarına yer verildi. Hsu, tüketici güveninin geçen aya göre yüzde 3 oranında bir artış gösterdiğini belirtirken, beklentiler endeksinin de geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13’ten fazla yükseldiğine dikkat çekti.

Hsu, tüketici güveninin tarihsel ortalamanın altında kalmasına rağmen, yüksek fiyatların yarattığı hayal kırıklığının etkisiyle, tüketicilerin enflasyonun yavaşladığını fark ettiklerini vurguladı. Tüketicilerin ekonomiye ilişkin beklentileri iyileştikçe, güvenin bir miktar ivme kazandığını ifade eden Hsu, “Birçok tüketici, ekonomik beklentilerinin yaklaşan seçim sonuçlarına bağlı olduğunu belirtmekte. Ağustos ayına kıyasla, farklı siyasi partilere mensup tüketiciler arasında Harris’in başkanlığını bekleyenlerin sayısı artmış durumda. Ancak, Cumhuriyetçi seçmenlerin yaklaşık üçte ikisi hala Trump’ın kazanmasını öngörüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir